O parte dintre lucrurile pe care le-am făcut de când am devenit primar

3 min read

Am preluat o Primărie, în plină pandemie, în care se lucra la întâmplare. A trebuit să învățăm împreună ce are fiecare departament de făcut, ce are fiecare angajat de făcut. Am reorganizat instituția, acum omul este primit de la intrare și direcționat în funcție de problema sa, la departamentul care poate rezolva solicitarea cât mai rapid.

Devenim, din interiorul instituției, o Primărie modernă și eficientă.

Am bătut la ușile tuturor instituțiilor județene și naționale și am adus aminte că Primăria Costinești există, după 20 de ani în care această instituție nu a mai emis pretenții. Vom fi parte din toate asociațiile de tip GAL sau FLAG, care ne vor permite să accesăm fonduri europene.

Chiar dacă nu e foarte vizibil, sunt permanent în contact cu conducerea RAJA Constanța și-i bat la cap să respecte termenele lucrărilor. Și ei sunt constrânși la rândul lor de subcontractorii cu care lucrează. Eu îi cert pe ei, ei pe subcontractori și tot așa. Înțeleg nemulțumirile prezentate de voi și fac tot ce pot pentru a diminua deranjul.

Am dispus cadastrarea întregii localități, pentru că și din acest punct de vedere lucrurile au fost lăsate la voia întâmplării. Când am preluat Primăria, am descoperit că nu știm situația terenurilor din localitate. Problemă care, din nou, ne bloca posibilitatea accesărilor fondurilor europene. Suntem aproape gata cu acest proces, în zilele următoare vom avea o situație exactă a cadastrului Costineștiului.

Am luat legătura cu reprezentanții ABADL și am rugat schimbarea celor două podețe din Costinești. Vor fi înlocuite amândouă, pentru a nu mai pune în pericol viața celor care trec pe acolo.

Am semnat protocolul pentru construirea unui sens giratoriu la intrarea în localitate, într-un timp record. Zilele acestea terminăm actele și predăm totul la partenerii de la Drumuri și Poduri, urmând ca dânșii să decidă când încep lucrările. Colaborarea dintre noi a fost atât de bună încât ne-au oferit cadou o freză pentru deszăpezire. Le mulțumesc!

Am căutat permanent soluții pentru a rezolva cât mai ieftin problema câinilor maidanezi. Nu puteam plăti 1000 de lei de câine pentru ridicarea lor, nu era ok. Am găsit, într-un final posibilitatea de a rezolva problema la jumătate din acest preț. Vor fi adunați, în zilele următoare.

Sunt în discuții permanente cu organizatorii de evenimente. Așteptăm, și eu și ei, să se deblocheze situația de la Guvern pentru a stabili împreună o strategie, un calendar al evenimentelor ce vor avea loc la Costinești.
Am reclamat groapa de gunoi de la marginea localității, la toate instituțiile competente, de la ministrul mediului în jos. Au fost controale trimise de la București, încă nu ne-au comunicat rezultatele. Voi continua să pun presiune pe autorități pentru ca această groapă să fie închisă. De asemenea, caut soluții pentru a schimba operatorul de salubrizare, avem nevoie de o companie mai eficientă în acest domeniu.

Vom extinde sistemul de camere video pentru întreaga localitate, astfel încât viața în Costinești să fie mai sigur
Țin în continuare audiențe, marți și joi, vă aștept indiferent ce problemă aveți, pentru a o rezolva. Cam asta a fost, pe foarte scurt, activitatea mea în primele cinci luni de mandat. Mulțumesc consilierilor locali pentru sprijin și oamenilor pentru susținere și încredere. Așa cum am promis, aducem Costineștiul la viață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *