Dacă în două luni Iridex nu rezolvă deficiențele constatate, groapa de gunoi de la Costinești ar putea fi închisă

1 min read

În urma memoriilor depuse de primarul Dumitru Jeanu, Garda de Mediu a demarat mai multe controale la groapa de gunoi din Costinești. Deja Iridex a fost sancționată și are două luni să rezolve deficiențele constatate, altfel depozitul de deșeuri ar putea fi închis. Oricum, consilierii locali au aprobat organizarea unui referendum în acest sens.

Locuitorii din Costinești reclamă mai mereu că în comună miroase îngrozitor, din cauza depozitului de deșeuri din imediata apropiere a localității. Primarul Dumitru Jeanu a trimis un memoriu ministrului Mediului, solicitând controale la groapa de gunoi, pentru închiderea sau mutarea acesteia.

Din acest motiv, Garda de Mediu a demarat verificări, Iridex Group Salubrizare S.R.L. a fost amendată și trebuie să rezolve problemele constatate, altfel groapa de gunoi din Costinești va fi închisă.

„Am discutat despre groapa de gunoi cu Garda de Mediu și cu Agenția pentru Protecția Mediului

Au fost efectuate controale, s-a stabilit o perioadă de conformare de două luni, au fost aplicate amenzi. Dacă nu se respectă aceste măsuri impuse de Garda de Mediu, se va ajunge la măsuri mult mai dure“, a declarat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tánczos, prezent la Constanța joi, 20 mai a.c.

Articolul integral poate fi citit pe focuspress.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *